+46 734 234 187 wardshuset@apelkvistens.se
Mat

Vår mat

Lunchmeny

A la carte

Att äta på Apelkvistens Wärdshus & Logi

Alla som bor på vårt värdshus får ta del av vår härliga frukostbuffé. Där får du bland annat njuta av nybryggt kaffe, gott bröd och flera olika pålägg. Frukosten ingår i priset för alla våra rum. Vår frukost serveras varje dag från klockan 08.30 till 10.00. Önskar du resa innan 8.30 kan du beställa en frukostpåse.

Vi serverar även lunch på tisdagar till fredagar mellan klockan 11.15 och 14.30. Du kan se vår meny för varje vecka så att du kan anpassa ditt besök utifrån dina favoriträtter. Vid varje lunch erbjuder vi även vegetariska och veganska alternativ till de som äter en växtbaserad kost. Du kan också välja en hamburgertallrik med pommes om du föredrar det.

Utöver varmrätten får du också efterrätt till din lunch. Vilken efterrätt som erbjuds anges också i vår veckovisa meny. Det kan vara allt från kladdkaka till pavlova som serveras. Varmrätterna utgörs främst av husmanskost med stor variation varje vecka. Du kan hitta allt från soppa och kött till fisk på menyn.

Givetvis kan du besöka oss enbart för att äta på vår restaurang. Om ni är ett större sällskap eller vill vara säkra på att få plats rekommenderar vi att du bokar bord innan ert besök. På så sätt är vi väl förberedda för er ankomst och kan förbereda ert bord i förväg.

A la carte

På fredagar, lördagar och söndagar har vår restaurang öppet och då finns en A la carte-meny. Du hittar bland annat plankstek, en saftig köttbit och hamburgare på menyn. Efterrätter kan du också beställa, samt att vi har en barnmeny för de små besökarna. Allt för att alla ska trivas när de bor hos oss.

På plats har vi också en bar där du kan njuta av en öl eller ett glas vin under din vistelse. Vi har fullständiga rättigheter. Kaffe kan du givetvis också beställa. När restaurangen inte har öppet kan du hitta både snacks och dryck i våra smarta varuautomater. I Holsljunga finns också en nyöppnad livsmedelsbutik där du kan hitta det du behöver.